Fabregas: "Spaanse competitie is sterker dan de Engelse"

Christophe van den Boom
| 18 reacties
Fabregas: "Spaanse competitie is sterker dan de Engelse"
Foto: © SC

De Spaanse competitie wordt vaak een tweestrijd genoemd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Daar wil Cesc Fabregas echter niets van weten. Volgens hem is de Spaanse competitie beter en sterker dan de Engelse.

Er zijn al veel vergelijkingen geweest tussen de Spaanse en de Engelse competitie. Over welk van beide nu de sterkste en meest competitieve is, bestaat veel discussie. Voor Fabregas bestaat er geen twijfel. “La Liga saai? Nee, ik was verrast te ontdekken dat er in de Spaanse competitie een grotere concurrentiestrijd is dan in de Premier League”, aldus de voormalige Arsenal-kapitein in Gazetto Dello Sport.

“Barcelona en Madrid zijn zo sterk dat het voor andere clubs moeilijk is om te volgen, maar als je in Engeland vijf of zes wedstrijden verliest, maak je nog kans om kampioen te spelen”, vergelijkt de Spanjaard. “Als we hier verliezen of gelijkspelen bestaat het risico dat het kampioenschap verloren is, wat het een stuk moeilijker maakt. Daarnaast zijn de Spaanse teams tactisch sterker. Ook is het moeilijker om te scoren en assists te geven in deze competitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties