Napoli gedeeld eerste, beide ploegen uit Milan winnen weer

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Napoli gedeeld eerste, beide ploegen uit Milan winnen weer
Foto: © SC

Napoli is aan een sterk seizoen bezig. Na vijf wedstrijden staan ze naast Juventus op een gedeelde eerste plaats. AC Milan en Inter kenden de laatste weken heel wat pech. Woensdag konden ze weer proeven van de overwinning.

Napoli – Lazio 3-0

Edinson Cavani was woensdag de held van Napoli. Met twee doelpunten voor de rust en eentje erna zorgde hij op zijn eentje voor de overwinning. Hij kreeg de mogelijkheid om zijn doelpunten totaal nog meer op te krikken via penalty, maar die mistte hij.

Miroslav Klose had Lazio na drie minuten nochtans op voorsprong kunnen zetten, maar hij gaf zelf aan dat hij scoorde met de hand waardoor het doelpunt ongeldig was.

Napoli staat nu met dertien punten uit vijf matchen samen met Juventus aan kop. Beide ploegen zijn ongeslagen.

Chievo – Inter Milaan 0-2

Alvaro Pereira opende vlak voor de rust de score voor de Milanezen. Een kwartier voor tijd besliste invaller Antonio Cassano de wedstrijd. Internazionale schudt zo de thuisnederlaag van afgelopen zondag van zich af en komt op de vierde plaats met negen punten. Wesley Sneijder moest net voor het halfuur het veld verlaten. Cassano was zijn vervanger en bleek van goudwaarde.

AC Milan – Cagliari 2-0

De 19-jarige El Shaarawy was de held van San Siro. Hij loodste Milan met twee treffers voorbij Cagliari. De wedstrijd was voor de rust al gespeeld. Het geplaagde Milan heeft zo na een resem verloren wedstrijden eindelijk zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg kampeert nu in de middenmoot.

Overige uitslagen

AS Roma - Sampdoria 1-1
Torino - Udinese 0-0
Genoa - Parma 1-1
Pescara - Palermo 1-0
Catania - Atalanta Bergamo 2-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties