Swerts: "Ik had bij Beerschot kunnen voetballen"

Christophe van den Boom
| 19 reacties
Swerts: "Ik had bij Beerschot kunnen voetballen"
Foto: © SC

Gill Swerts speelt tegenwoordig in Denemarken. Zijn contract bij Feyenoord werd na vorig seizoen niet verlengd. Zijn keuze voor SønderjyskE is opmerkelijk, want Adrie Koster wilde hem bij Beerschot.

“Het was geweldig om weer op het veld te staan, maar toch ook aanpassen. Ik heb uiteraard de voorbereiding niet meegemaakt en ik kende mijn ploegmaats amper”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “We stonden 2-0 achter, maar wisten in de slotseconden gelijk te maken. Gelukkig maar, want bij m’n debuut wilde ik niet verliezen.”

“SønderjyskE is een redelijk kleine ploeg, die nog maar vijf jaar in eerste klasse speelt. We spelen nu in een klein stadion, maar over twee maand beginnen ze te bouwen aan een nieuw complex. Dat ambitieuze sprak me aan”, licht Swerts zijn keuze toe voor de onbekende Denen.

Beerschot

De 30-jarige verdediger stond na de zomer nochtans dichtbij Beerschot, maar besloot om die aan zich voorbij te laten gaan. “Ik werd uitgenodigd bij Sheffield Wednesday om te gaan testen. In de Engelse Championship voetballen, leek me geweldig, maar ik kreeg er geen contract”, legt Swerts uit. “Als Beerschot me dat voorstel een maand later deed, had ik geen seconde getwijfeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties