Utrecht laat fans thuis

Utrecht laat fans thuis
Foto: © SC

Na de spreekkoren en ongeregeldheden van het bekerduel Utrecht-Ajax van afgelopen woensdag neemt Utrecht geen fans mee naar Amsterdam dit weekend. Dan staat immers Ajax-Utrecht op het programma.

"We willen dat de wedstrijd in Amsterdam zonder onnodige druk en spanning gespeeld kan worden", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "Met afgelopen woensdag in het achterhoofd lijkt het ons verstandiger om geen risico te nemen en het voetbal de boventoon te laten voeren. Net als iedere liefhebber houden we van het spelletje. Daar horen geen spreekkoren of andere randzaken bij die het voetbal kunnen verstoren."

"We zijn ons er terdege van bewust dat de maatregel mensen treft die nu onder de kwaden lijden. Dat spijt ons zeer, maar het is de enige manier om de rust te laten wederkeren." De officiële supportersvereniging van Utrecht zegt het besluit te respecteren.

"Wij nemen het initiatief in samenwerking met onze supportersvereniging om de aankomende periode in overleg te treden met de KNVB, de politie, de burgemeester, Ajax om tot een verstandige en niet door emotie gedreven structurele oplossing voor de toekomst te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties