Naessens: " De spelers vliegen"

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Naessens: " De spelers vliegen"
Foto: © SC

Zulte Waregem staat na tien speeldagen op de tweede plaats. Gisteren won Essevee nog met 3-1 tegen Cercle Brugge. Voorzitter Willy Naessens is trots op wat trainer Francky Dury presteert met zijn jonge spelers.

De West-Vlaamse club profileert zich door met veel jeugdige spelers werken. “Er spelen hier nu vier à vijf jongens van de nationale beloftenploeg. Dat die beloften naar ons komen, is waarschijnlijk wel te danken aan Dury”, vertelt de clubvoorzitter.

Dury heeft een tijdje bij de Voetbalbond gewerkt en kent de spelers dus goed. “Als er een komt, dan komt er makkelijk nog een andere. Thorgan Hazard kende Francky ook van de nationale belofteploeg. Die jonge spelers bellen elkaar en zien ook dat Dury de jeugd kansen geeft.”

Werken met zo’n jonge ploeg houdt ook een risico in. “Met Berrier, Leye, De Fauw en D’Haene hebben we ervaring, maar met die jonge mensen weet je niet wat er gebeurt als het eens wat minder gaat.”

“Je kan in hetzelfde straatje van Cercle Brugge terechtkomen. Maar nu vliegen ze en is het een heel ander verhaal. Waar dit eindigt? We bekijken het wedstrijd per wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties