"Positieve reeks starten in Servië"

Koen Schaaphok
| 2 reacties
"Positieve reeks starten in Servië"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de blessure van Romelu Lukaku heeft bondscoach Marc Wilmots met Christian Benteke nog een echte targetspits in huis. Benteke voelt echter dat hij de Belgische fans nog niet helemaal overtuigd heeft.

Christian Benteke forceerde op de laatste dag van de transfermarkt nog een transfer naar Aston Villa en dat hebben de fans van de Engelse eersteklasser zich nog niet beklaagd. Concurrent Darren Bent ziet sinds de komst van de Belg alleen nog maar de bank. “Ik heb in Engeland al enkele stappen vooruit gezet”, aldus Benteke, die zijn in Engeland geleerde lessen hoopt te kunnen gebruiken in het duel tegen Servië. “Servië heeft fysiek sterke verdedigers die alles zullen geven voor hun land. Ik kan weerwerk bieden aan zulke mannen. De voorbije maanden heb ik in Engeland geleerd wat het is om tegen zulke fysieke beesten te voetballen. In Engeland is verdedigen nog echt hard spel spelen. Gelukkig laat ik me ook niet doen.”  

Nieuwe speler

Christian Benteke als eerste spits van de nationale ploeg. Het idee kan voorlopig nog maar op bitter weinig bijval rekenen. “Er zullen altijd wel twijfels zijn rond mij. Dat kan aan mijn stijl liggen. Ik moet mijn doelpunten sneller afmaken en aan mijn efficiëntie werken. Bij Aston Villa krijg ik specifieke training. Ik troost me met het feit dat een Engelse club 10 miljoen euro voor mij heeft betaald. Dat betekent dat ik niet helemaal waardeloos ben. Ik heb al heel veel geleerd tijdens mijn verblijf bij Aston Villa. Ik ben zowel mentaal als fysiek een nieuwe speler geworden”, aldus een zelfverzekerde Benteke.

De spits beseft echter dat hij ook in Engeland meer zal moeten scoren: “Het enige wat nog ontbreekt zijn wat meer doelpunten. Slechts een goal in vijf matchen is wat mager voor een spits maar we mogen niet vergeten dat de Premier League, samen met de Spaanse eerste klasse, de beste competitie ter wereld is. Iedereen is veeleisender maar daar speel ik op in. Ik houd de bal nu al beter bij zodat mijn medespelers kunnen aansluiten”, aldus Benteke tegen Het Nieuwsblad.

Rode Duivels

Hopelijk krijgt Benteke de kans om tegen Servië zijn doelpuntensaldo wat op te krikken. “Het is niet omdat ik niet scoor dat ik een slechte match speel. Soms maak ik ruimte voor Mertens of Hazard en dan scoren zij. Het maakt toch niet uit wie de doelpunten maakt?”, vertelt onze landgenoot, die zich voorbereidt op een moeilijke match. “Het wordt zeker een gemakkelijke verplaatsing in een kolkend Marakana-stadion. We moeten minstens een punt mee naar huis nemen. De 1-1 tegen Kroaten was een tikje teleurstellend maar ook weer geen schandaal. We moeten nu een positieve lijn doortrekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties