Interview Simons: "Kom nog altijd met plezier naar Duivels"

Simons: "Kom nog altijd met plezier naar Duivels"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons is de ouderdomsdeken bij de Rode Duivels. De middenvelder van FC Nürnberg kent zijn rol binnen de ploeg en is klaar om te depaneren indien nodig. Vrijdag is er, door de afwezigheid van Fellaini, kans voor Simons.

Johan Walckiers in Anderlecht

Timmy, met welk gevoel reizen jullie af naar Servië?

"Met een goed gevoel. We hebben een goeie partij gespeeld tegen Kroatië. Misschien zat er meer in, maar de organisatie was toch al goed. We spelen heel gedisciplineerd."

Is een vier op zes opnieuw goed?

"Dat moeten we afwachten. We moeten eerst zien wat er in zit tijdens de wedstrijd. We zullen vrijdag moeten bewijzen dat we de evenknie van Servië zijn."

Jij hebt al twee keer in Belgrado gespeeld. Je weet wat voor een hel het daar kan zijn.

"Ik denk wel dat we een groep hebben die de omstandigheden kan inschatten. De jongens zijn al heel wat gewoon in hun eigen competities en na de Europese verplaatsingen. Het zijn geen jongens van 17 of 18 meer. Die kunnen dat wel plaatsen."

Jijzelf hebt misschien een kans om te spelen nu Fellaini er niet is?

"Dat moet je aan de trainer vragen. Marouane is een heel belangrijke pion. Dat moeten we nu op een andere manier opvangen."

Jij schikt je wel in je rol, zelfs al speel je niet veel meer?

"Iedereen moet zijn rol aanvaarden. En dat is voor iedereen anders. Ik gedraag me ook niet anders dan vroeger. Ik coach nog altijd binnen en buiten de lijnen, maar dat is aangeboren."

Veel spelers van 35 zouden dan bedanken voor de nationale ploeg.

Dat is niet mijn stijl. Of ik speel of niet, ik kom altijd met de volle goesting naar de nationale ploeg. De resultaten waren niet altijd even positief, maar ik heb me altijd voluit gegeven voor deze ploeg."

Welke veranderingen heb jij in de loop der jaren gezien?

"Het belangrijkste is dat deze groep al bijna vijf jaar samen is. X aantal jaar geleden speelden we bijna elke wedstrijd met andere mensen. Nu is er standvastigheid en dat is positief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties