PSV wil geld zien voor Toivonen

Koen Schaaphok
| 1 reacties
PSV wil geld zien voor Toivonen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Nederlandse PSV Eindhoven zal gebruik maken van het Europese fonds dat schadevergoedingen uitkeert voor spelers die bij hun nationale ploegen geblesseerd raken. Aanvaller Ola Toivonen blesseerde zich op de training bij Zweden en is een klein half jaar uit de roulatie.

PSV maakte bekend dat de aanvaller woensdag tijdens de training met de Zweedse ploeg één van zijn hamstringpezen heeft afgescheurd. Hem wacht snel een operatie. De 26-jarige Zweed maakte reeds drie doelpunten in zeven competitieduels dit seizoen. De afgelopen 3 jaar was Toivonen in de eredivisie goed voor 46 treffers, zo weet het Algemeen Dagblad. Toivonen vloog donderdag vanuit Zweden terug naar Nederland. Daar boog de medische staf van de club van onze landgenoot Dries Mertens zich over een MRI-scan. Een afgescheurde hamstringpees was het verdict. 

 

Vergoeding

 

De European Club Associaton (ECA) en de bonden FIFA en UEFA zijn eerder dit jaar overeengekomen dat spelers zijn verzekerd binnen het FIFA Club Protection Program. Clubs kunnen gebruikmaken van de collectieve verzekering als spelers bij nationale elftallen tijdens een interlandperiode geblesseerd raken. Een speler is zo lange tijd onbruikbaar voor de club en ook de individuele waarde van een speler op de transfermarkt neemt af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties