Falcao meest productieve speler van het moment

Christophe van den Boom
| 6 reacties
Falcao meest productieve speler van het moment
Foto: © SC

Radamel Falcao is volgens de cijfers de beste spits van het moment. Geen enkele andere speler kan op dit moment het doelpuntengemiddelde van de Colombiaan evenaren. Dat meldt Voetbal Internationaal.

De 26-jarige aanvaller van Atlético Madrid speelde in clubverband zeven officiële duels. Met Colombia doet hij daar nog drie WK-kwalificatiewedstrijden bij. In tien wedstrijden vond hij al vijftien keer de weg naar de netten. Hij scoorde elf keer voor de club uit de Spaanse hoofdstad en vier keer voor zijn land.

Wat het doelpuntenaantal betreft moet hij nog altijd Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor zich dulden. Maar de twee wereldsterren hadden daar wel een pak meer wedstrijden voor nodig. De Argentijn en de Portugees staan na vijftien officiële wedstrijden op zestien doelpunten.

Ook voor Colombia is de spits zich in de geschiedenisboeken aan het schrijven. Hij scoorde reeds vijftien keer in 41 wedstrijden. Enkel Freddy Rincón (17 goals in 84 wedstr.), Faustino Asprilla (20 in 57 matchen) en Arnoldo Iguarán (25 in 68 verschijningen) scoorden vaker. Al kan Falcao over een paar jaar ongetwijfeld de absolute topschutter worden van zijn land. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties