Xavi: "Mourinho niks voor Barcelona"

Koen Schaaphok
| 42 reacties
Xavi: "Mourinho niks voor Barcelona"
Foto: © SC

Het moddergooien tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid lijkt weer begonnen. Na dat Mourinho stelde dat Barcelona niet zo geweldig is als ze lijkt, komt het nu van Barcelona-aanvoerder Xavi Hernandez. "Het spel van Barcelona is niets voor Mourinho", aldus Xavi.

Tegenover Spaanse media vertelt Xavi in geuren en kleuren zijn mening over The Special One. De middenvelder vindt het knap dat Mourinho inmiddels al drie jaar in Spanje actief is maar daar stopt het dan ook bij. “Zijn speelstijl moeten we niet in Barcelona", aldus Xavi. “Wij hebben onze eigen speelstijl maar die van hem en Real is gericht op afwachten en counteren. Ik denk niet dat ze geschiedenis zullen maken met zo’n spel. Hij zou zelf niet passen bij ons." Ironisch genoeg is Mourinho in het verleden zelf werkzaam geweest bij de Catalanen.

Beter dan CR7

In de eeuwige discussie over wie nu de beste voetballer is, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, doet Xavi met zijn beslissing weinig wenkbrauwen fronsen. Lionel Messi is de keuze van de Catalaan en daar is hij heilig overtuigd van. "Hij is veruit de beste voetballer ooit. Vergeet Maradona, Cruijff en Pelé. Als je ook maar een beetje verstand hebt van voetbal, dan weet je dat hij veel belangrijker is dan Cristiano Ronaldo”, besluit Xavi Hernandez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties