De Brabançonne in zakformaat

Koen Schaaphok
| 12 reacties
De Brabançonne in zakformaat
Foto: © SC

Het is nog iets te vroeg om een reis naar Rio te boeken maar het mag gezegd zijn dat de Rode Duivels op schema zitten om te acteren op het WK. Ook zat de Brabançonne dus vaker ten gehore worden gebracht. Ken je de tekst niet? Voor smartphone-eigenaars niet langer een probleem.

Zowel eigenaars vaneen iPhone als een Android-toestel  kunnen de applicatie ‘The Brabansinger’ downloaden. Als meertalig land is het eerst een kwestie van een taal te kiezen. Vervolgens verschijnt er een mond op het scherm (in alle vormen en maten beschikbaar) en dan is het maar een kwestie van het toestel voor je mond te houden, volgens Het Nieuwsblad.

Stille Duivels

Terwijl de persoon in kwestie alleen maar de telefoon voor de mond dient te houden, bewegen de lippen mee alsof je de Brabançonne live meezingt. Een subtiele vorm van valsspelen of een geniale toepassing? Ontwikkelaar van de app, PriceWaterhouseCoopers, is een sponsor van de Rode Duivels en stelde vast dat weinig Belgische voetballers het volkslied meezongen terwijl de Fransen, Duitsers, Italianen en Nederlanders dat wel doen. Probleem opgelost.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties