Interview "Kunnen Genk pijn doen"

Koen Schaaphok
| 4 reacties
"Kunnen Genk pijn doen"
Foto: © SC

Beerschot-oefenmeester Adrie Koster was op de persconferentie naar aanleiding van de partij tegen Racing Genk zoals altijd kort maar krachtig. De Nederlander gaat uit van de eigen mogelijkheden en wil winnen in Genk. "We gaan voor resultaat", klinkt het.

Koen Schaaphok in Antwerpen

De succesvolle tandem Coulibaly-Veselinovic lijkt vooralsnog geen herhaling te krijgen in Limburg. “Zowel Coulibaly als Veselinovic hebben bewezen het goed te kunnen doen maar dat betekent niet automatisch dat ik ze allebei opnieuw laat starten zaterdag. Misschien dat ik dat in de toekomst wel doe in bepaalde wedstrijden maar dat is voorlopig nog niet het plan. Ik heb meerdere opties in deze ploeg, zowel vooraan als achteraan, en ik wil de beste keuze maken om resultaat te halen tegen Genk”, aldus Koster, die strijdlustig naar Limburg wil trekken. “We gaan in Genk niet onze hoofd in de schoot laten leggen. We weten wat we kunnen en gaan voor een goed resultaat.”

Ambitieus

Over de ploeg van Mario Been is de Nederlandse trainer lovend. “Genk heeft gewoon een goed team. Ze willen voornamelijk veel voetbal op de mat leggen en hebben weinig zwakke punten. Ze begonnen met veel gelijke spelen maar hebben inmiddels de weg naar de winst gevonden en dat gaan ze ook tegen ons proberen te vinden. We zullen er in ieder geval staan”, vertelt Koster, die niet wil zeggen dat hij voor een zware opdracht staat. “De wedstrijd moet nog gespeeld worden dus het heeft weinig zin nu al over de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd te praten. We willen de volle drie punten en tegen een team als Genk is dat niet onmogelijk.”

Mooi voetbal

Een wedstrijd tussen twee Nederlandse trainers. Kunnen we dan rekenen op een partij met mooi en aanvallend voetbal? “Ik denk dat iedere coach dat graag wil brengen. Een team als dat van Mario Been dat over veel voetballend vermogen beschikt ongetwijfeld ook. Het belangrijkste blijft echter het resultaat en de drie punten die we zeker willen halen. Wat heb je aan mooi en goed voetbal als je op het einde met lege handen achterblijft? We gaan het dus ook met pure duelkracht proberen en ons niet bij voorbaat neerleggen bij een slecht resultaat. We kunnen Genk pijn doen”, aldus Adrie Koster, die nog niet over onder andere Dries Wuytens en Roy Dayan kan beschikken in Genk. “Dayan sluit maandag terug aan bij de ploeg. Ook Dries kan voorlopig nog niet spelen. Hij leek op de weg terug maar heeft nu toch weer een terugslag gehad”, besluit Adrie Koster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties