Van Holsbeeck: "Wasyl moet Witsel de hand schudden"

Van Holsbeeck: "Wasyl moet Witsel de hand schudden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De mogelijkheid bestaat dat Marcin Wasilewski woensdag terug in de ploeg staat als Anderlecht het tegen Zenit St-Petersburg opneemt. Een ontmoeting met Axel Witsel zit er dus in, maar bij paars-wit hebben ze een streep getrokken onder dat hoofdstuk.

Johan Walckiers in Zaventem

Als John van den Brom teruggrijpt naar het systeem dat hij hanteerde in de twee vorige CL-matchen heeft Wasilewski een grote kans om achteraan naast Nuytinck plaats te nemen. Bij Anderlecht willen ze daar echter niet te lang meer bij stilstaan. Manager Herman Van Holsbeeck raadt zijn verdediger zelfs aan om Witsel de hand te schudden. 

"Ik vind dat toch", aldus Van Holsbeeck. "Ik ga het er met hem misschien eens over hebben. Anders gaat het weer heel de week gaan over het niet schudden van de hand van Witsel. Wasilewski is echter groot genoeg om dat zelf ook te beseffen. En hij weet dat dit de Champions League is, waar respect hoog in het vaandel wordt gedragen."

En voor preses Roger Vanden Stock is het een afgesloten hoofdstuk. "Ik wil daar niet meer over praten en ik hoop dat de spelers zelf dat ook vergeten. Dat incident was niet goed voor het voetbal, maar moet nu vergeten worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties