Interview Genk: "Met verstomming geslagen"

Fabian Morren
| 39 reacties
Genk: "Met verstomming geslagen"
Foto: © SC

Racing Genk speelt morgenavond tegen Sporting Lissabon. Die wedstrijd wordt zeer relatief na het nieuws dat Ford Genk sluit. "Dit heeft ons met verstomming geslagen", luidt het bij de club.

Fabian Morren in Genk

Er hangt een vreemd sfeertje boven de Cristal Arena. Met Racing Genk gaat het uitstekend. De club brengt goed voetbal en doet zowel in eigen land als in Europa goed mee. Maar de sluiting van Ford Genk overschaduwt het sportieve luik in Limburg. Duizenden mensen zijn (on)rechtstreeks betrokken bij deze massale ontslagen. Vele Genkfans werken bij het bedrijf.

Met een persmedeling drukte sportief directeur Dirk Degraen, in naam van de hele club, zijn medeleven met de getroffen families uit. "Genk zal een aantal acties plannen", verduidelijkt Degraen. "We zullen in de komende uren bekijken wat we kunnen doen."

Of er al een symbolische actie volgt voor de wedstrijd tegen Sporting Lissabon van donderdagavond staat nog niet vast. "Bovendien is een symbolische actie wel heel sympathiek, maar niet zo belangrijk. We voelen ons als club zeer verbonden. We willen dan ook op langere termijn meer diepgaande acties plannen", zegt Degraen.

"Mensen hart onder de riem steken"

Ook binnen de spelersgroep leven de spelers mee met de getroffen werknemers van Ford Genk. "Dit is een heel vervelende situatie", reageert trainer Mario Been. "Wij kunnen echter ons enkel concentreren op de wedstrijd en een zo goed mogelijke match spelen. Zo kunnen we de mensen een hart onder de riem steken."

Benji De Ceulaer reageerde al via Twitter. "Veel sterkte aan alle werknemers en families die getroffen zijn door dit drama", twitterde de aanvaller van Genk.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties