Jans: "Geen seconde spijt gehad"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Jans: "Geen seconde spijt gehad"
Foto: © SC

Ron Jans werd maandagavond ontslagen als trainer bij Standard. De Nederlander neemt woensdag afscheid van spelers en staf en zal nadien terugkeren naar Nederland.

Na tegenvallende resultaten moest de 54-jarige oefenmeester andere oorden opzoeken. “Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar als de resultaten niet goed zijn, kun je daarop als trainer worden afgerekend. Uiteindelijk heb ik er begrip voor”, vertelt Jans in de Nederlandse krant De Telegraaf.

Woensdag zal hij afscheid nemen van de spelers en de staf. “Ik heb daar om verzocht en dat was geen enkel probleem. Ik heb heel prettig samengewerkt en sowieso zie ik mijn tijd bij Standard Luik als een verrijking. Werken in een ander land, een andere taal, andere tegenstanders treffen, in nieuwe stadions komen, de geweldige sfeer… Dat waren geweldige ervaringen.”

“Ik heb geen seconde spijt gehad dat ik dit avontuur ben aangegaan”, aldus de Nederlander. “Rinus Michels heeft ooit gezegd dat elke trainer een keer in zijn carrière ontslagen wordt en nu heb ik dat ook meegemaakt. Voor mij mag het bij deze ene keer blijven. Het is wel een raar gevoel. Ik heb plots heel veel vrije tijd”, besluit de voormalige oefenmeester van sc Heerenveen en FC Groningen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties