Interview "Belgische clubleiders hebben geen verstand van voetbal"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 93 reacties
"Belgische clubleiders hebben geen verstand van voetbal"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Aad De Mos liet zich voor het seizoen opvallend pessimistisch uit over de Nederlandse trainers in België. Hij gaf vooral Ron Jans weinig kans op slagen. Nu Ron Jans het inderdaad niet lang uitzong belden we Aad eens op.

"Dat zag je toch mijlenver aankomen?", aldus De Mos over het ontslag van Jans. "De kern van Standard heeft aan kwaliteit verloren tegenover vorig seizoen. Dan heb je het als trainer niet makkelijk."

De Mos zegt dat het probleem ook meer in de bestuurskamer dan in het bureau van de trainer te zoeken is: "Er is een groot gebrek aan knowhow bij de Belgische clubleiders, ze weten niet hoe ze een trainer moeten beoordelen. Er is binnen de bestuurskamers te weinig verstand van voetbal aanwezig." Volgens Aad is dit een Belgisch probleem: "In Nederland wordt er wel goed opgeleid en wel goed voetbal gespeeld."

De Belgische clubs zouden hun trainers ook beter binnen de eigen landsgrenzen zoeken: "Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Peter Maes alleen maar goed gepresteerd heeft bij alle clubs die hij de voorbije jaren gehad heeft. Toch is er nog geen topclub komen aankloppen, verbazingwekkend."

De Nederlandse trainers die in België aan de slag zijn vindt Aad De Mos ook niet overlopen van kwaliteit: "De Belgische clubs halen ook niet de beste Nederlandse trainers. Hier wordt de doorsnee binnengehaald. Coaches die ook in Nederland niks gepresteerd hebben worden naar België gehaald."

Over van den Brom is De Mos kort: "Hij heeft geluk gehad dat hij de Champions League haalde. Als de resultaten in de competitie wegblijven is hem ook geen lang verblijf beschoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties