Ook politie stort zich op zaak-Clattenburg

Koen Schaaphok
| 7 reacties
Ook politie stort zich op zaak-Clattenburg
Foto: © SC

De Engelse politie gaat zich nu ook bemoeien met de nieuwste racisme-rel in de Premier League. Scheidsrechter Mark Clattenburg zou racistische taal hebben gebruikt tegen enkele spelers van Chelsea. Eerder besloot de FA ook al een onderzoek in te stellen.

De feiten dateren van de laatste competitiewedstrijd tussen Chelsea en Manchester United op Stamford Bridge. De Metropolitan Police Service (MPS) heeft een verklaring uitgebracht waarin de dienst laat weten een onderzoek te starten naar de vermeende uitspraken van Clattenburg, zo weet HLN. De FA onderzocht de zaak al.

"Er is een onderzoek gestart naar de vermeende uitspraken tijdens een voetbalwedstrijd tussen Chelsea FC en Manchester United FC op Stamford Bridge, 28 oktober 2012. Dit onderzoek volgt na een klacht die de MPS heeft ontvangen op 29 oktober. Er zijn reeds gesprekken gestart met Chelsea Football Club en de Football Association", aldus de MPS.

Nog geen klacht

Het lijkt er voorlopig echter op dat definitieve antwoorden nog even op zich laten wachten aangezien de MPS officieel nog geen klacht heeft ontvangen van Chelsea of de FA. "We blijven samenwerken met deze partijen om erachter te komen of de beschuldigingen overeenkomen met de gerapporteerde zaken", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties