Roma moet 20.000 euro ophoesten voor spreekkoren

Christophe van den Boom

De Italiaanse eersteklasser AS Roma is een boete van 20.000 euro opgelegd. De fans zongen zondag racistische spreekkoren in de wedstrijd tegen Udinese. Dat meldt La Gazetta Dello Sport. Roma verloor de wedstrijd met 2-3.

De sportrechtbank van de Italiaanse voetbalbond bestrafte de club ook voor de andere incidenten tijdens de match. Zo hadden enkele Roma-fans zondag in het Stadio Olympico de match verstoord met laserstralen en rookbommen.

Ook Catania (7.000 euro), Pescara (6.000 euro), Fiorentina en Inter Milaan (elk 3.000 euro) kregen een boete opgelegd voor het misdragen van de fans.

De Romeinen verloren de wedstrijd tegen Udinese ondanks een 2-0 voorsprong na 25 minuten spelen. Domizzi maakte in de eerste helft nog de aansluitingstreffer en Antonio Di Natale haalde de overwinning binnen met twee doelpunten.  Het is de derde nederlaag voor Roma dat zesde staat in het klassement met veertien punten.  Udinese heeft twee punten minder.