Dortmund en Schalke morsen met de punten

Sam Soetaers
| 0 reacties
Dortmund en Schalke morsen met de punten
Foto: © SC

Schalke en Dortmund hebben geen al te beste beurt achter de kiezen. Beide ploegen morsten met de punten waar Bayern straks mogelijk optimaal van kan profiteren.

Schalke verloor van Hoffenheim waardoor Bayern nog verder kan uitlopen. Na een kwartier spelen keek Schalke al tegen een achterstand aan na een goal van Volland. Roman Neustädter maakte nog voor rust die achterstand goed.

Al moest Schalke na de koffie opnieuw in de achtervolging als Roberto Firmino een strafschop wist te benutten. Atsuto Uchida leek er voor te gaan zorgen dat Schalke nog een puntje zou rapen bij Hoffenheim, maar niets was minder waar. Sven Schipplock bezorgde de thuisploeg nog de drie punten.

Pech voor Dortmund
Dortmund liep dan weer op eigen veld averij op tegen Stuttgart. De wedstrijd eindigde op een scoorloos gelijkspel. Pas in de tweede helft had Dortmund een uitstekende kans om te scoren. Invaller Julian Schieber kreeg een pass van Marco Reus, maar faalde eens hij oog in oog stond met doelman Sven Ulreich.

In de laatste minuut van de match raakte Robert Lewandowski nog de lat, net zoals dat Mats Hummels ook al in de eerste helft overkwam.

Overige uitslagen:
Hannover - Augsburg 2-0
Nürnberg - Wolfsburg 1-0
Nürnberg: Simons speelde de hele wedstrijd mee
Mönchengladbach - Freiburg 1-1
Mönchengladbach: De Camargo scoorde en werd een kwartier voor tijd vervangen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties