Jacobs: "Een jaar geleden besloten Anderlecht te verlaten"

Christophe van den Boom
| 7 reacties
Jacobs: "Een jaar geleden besloten Anderlecht te verlaten"
Foto: © SC

Ariel jacobs trok aan het einde van vorig seizoen de deur dicht bij Anderlecht en ging aan de slag in Denemarken. Bij FC Kopenhagen doet de coach het vrij goed, al was het in het begin zeker een aanpassing. Ook vertelt hij dat zijn besluit om Anderlecht te verlaten al vroeg vaststond.

“Tot voor kort moest ik enkel denken aan voetbal. Nu moet ik ook rekening houden met welke boodschappen ik ga doen en wat ik ga eten. Dat was een aanpassing", opent Jacobs in Sportwereld.

De gewezen trainer van Anderlecht wist al vrij vroeg dat het vorige seizoen zijn laatste zou zijn bij Paars-Wit. "Een jaar geleden heb ik de beslissing gemaakt en die heb ik dan in januari kenbaar gemaakt aan Herman Van Holsbeeck. Na vier jaar voel je het einde van je traject naderen en je neemt een beslissing zonder rekening te houden met jezelf. Je bekijkt wat het beste is voor beide partijen", legt de oefenmeester uit.

Jacobs vindt dat hij in die tijd niet veranderd is, ondanks de kritiek die hij te slikken kreeg. “In die vier jaar ben ik niet veranderd, al zeggen ze van wel. Maar na vier jaar in de top van België gaan ze je meer opvolgen en de zaken onder een vergrootglas leggen”, legt Jacobs uit.

Frimann

Per Frimann speelde vroeger nog voor Anderlecht, maar nu werkt hij voor de Deense televisie. Hij interviewde Jacobs al enkele keren en kent de trainer intussen goed. “De relatie die hij heeft met de spelers is zijn sterkste punt. Als hij de kleedkamers binnengaat dan zegt hij niet veel, maar hij straalt ervaring en professionalisme uit. Dat hebben de spelers hier graag", vertelt de Deen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties