Genk haalt gelijkspel bij Sporting Lissabon

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Genk haalt gelijkspel bij Sporting Lissabon
Foto: © SC

Racing Genk heeft donderdagavond een belangrijk en verdiend gelijkspel behaald tegen Sporting Lissabon. Genk mocht een halfuur tegen 10 man voetballen, kwam toch op achterstand maar in de slotfase kon Plet de gelijkmaker tegen de touwen koppen.

Racing Genk trok naar Lissabon met een stevig bevolkt middenveld met Anele, Hyland en Gorius en Monrose en Buffel op de flanken. De Limburgers begonnen goed aan de wedstrijd en het was Buffel die al snel kon prikken maar zijn stiftertje ging over. Genk nam de wedstrijd in handen en liet de bal goed van voet tot voet gaan. Vooral via de linkerflank was kon Racing enkele keren dreigen en toen Monrose de bal teruglegde op Buffel in de zestien had die een prima mogelijkheid om te scoren.

Kaartenfestival
Halfweg de eerste periode konden de Portugezen het evenwicht herstellen en kwamen ze enkele keren in de buurt van doelman Van Hout zonder echt gevaarlijk te zijn. Ondertussen stapelden de gele kaarten zich op, aan het einde van de eerste 45 minuten waren liefst 5 spelers geboekt.

Sporting Lissabon begon sterk aan de tweede periode en kon Genk op de eigen helft houden. Fernandez moest in extremis Van Wolfswinkel van een kopkans houden en Van Hout moest goed plat op een knal van Elias.

Rood Schaars
Net op het moment dat de thuisploeg de druk opvoerde, liep Schaars tegen zijn tweede gele kaart van de avond aan na een domme overtreding op Thomas Buffel. Genk mocht nog een halfuur met een man meer voetballen.

Even zag het ernaar uit dat de Limburgers zouden profiteren van de man-meer-situatie toen Monrose vanop enkele metertjes de openingsgoal op doelman Patricio mikte maar Genk kreeg het deksel op de neus. Op de tegenaanval mocht Van Wolfswinkel een voorzet van Capel tegen de touwen koppen. (1-0)

Mario Been wisselde Hyland voor Plet en Genk ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere keren waren ze er ontzettend kort bij: een halve omhaal van Vossen ging centimeters naast en Anele en Plet besloten op doelman Patricio.

Plet
Toen de Portugezen dachten dat de buit binnen was, wist Genk de gelijkmaker toch nog te scoren. Het was de ingevallen Plet die een voorzet van Buffel binnen kopte. (1-1) Genk pakt zo een belangrijk punt, blijft leider in zijn groep en neemt een optie op de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties