Rafinha: "Wat een ommekeer onder Peeters"

Rafinha: "Wat een ommekeer onder Peeters"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Voor de Braziliaan Rafinha is het vertrek van Trond Sollied zeker geen slechte zaak. De Noor had weinig vertrouwen in de rechtsachter en plaatste hem regelmatig op de bank. Onder Bob Peeters is hij blijkbaar weer wel in de gratie gevallen.

"Natuurlijk ben ik blij met een basisplaats - dat ben ik altijd als ik speel - maar ik weet niet of ik nu die concurrentiestrijd heb gewonnen", vertelt Rafinha in Het Nieuwsblad. "De voorbije maanden heb ik me vooral gefocust op mijn job. Ik wist dat ik niets fout had gedaan maar het was me ook duidelijk dat ik onder Trond Sollied weinig speelkansen zou krijgen."

"Toch bleef ik me steeds inzetten en ik werkte zelfs een uitstekende voorbereiding af. Maar soms is een coach gewoon geen fan van je en heeft hij het meer voor een ander type voetballer. Daar moet je je dan ook gewoon bij neerleggen."

"Een vertrek in januari was voor mij zeker nog niet aan de orde. Alleen wanneer het bestuur of de coach had aangegeven dat ik beter zou uitkijken naar een nieuwe club was ik geneigd om mijn makelaar de opdracht te geven om een nieuwe club te zoeken. Het is ook niet zo eenvoudig om telkens opnieuw te beginnen met vrouw en kinderen."

Onder Peeters leeft hij opnieuw op. "Voor mezelf is het een wereld van verschil. Na nauwelijks één week heb ik al twee keer gesproken met de nieuwe coach, wat een ommekeer. Hij belooft me niets ofzo maar schept toch wel enige duidelijkheid. Hij spreekt ook veel op training en is dan ook heel aanwezig. Hij houdt ook iedereen voortdurend scherp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties