De Rossi niet tegen Frankrijk na vuistslag in Romeinse derby
Koen Schaaphok
| 2 reacties
De Rossi niet tegen Frankrijk na vuistslag in Romeinse derby
Foto: © SC

AS Roma-middenvelder Daniele De Rossi heeft zichzelf een plaats in de Italiaanse nationale selectie van Italië door de neus geboord. De Rossi verkocht tegenstander Stefano Mauri een mep in de competitiewedstrijd tegen SS Lazio en dat was niet naar de zin van bondscoach Prandelli.

Het zal wellicht niemand verbazen dat Prandelli zwaar tilt aan dit soort zaken. Sinds zijn komst als trainer van de Azzurri heeft de Italiaan een strenge ethische code opgesteld waar elke international zich aan moet houden. Een inbreuk op die code kan uitsluiting betekenen voor wedstrijden van de nationale elf en dat ondervindt nu ook De Rossi, die de komende oefeninterland tegen Frankrijk nu aan zijn neus voorbij ziet gaan.

"Beschamend"

Slachtoffer van dienst was Stefano Mauri van Lazio. Beide clubs speelden de Romeinse derby in Rome en kregen het plots met elkaar aan de stok op het veld, waarna De Rossi zijn tegenstander op een directe vuistslag in het aangezicht trakteerde. Niet zo slim van de Italiaan want, naast het wegvallen van een basisplaats in het nationale elftal, kan de harde uithaal van De Rossi nu ook een staartje krijgen in de Serie A.

AS Roma-directeur Franco Baldini liet alvast verstaan geen vechtersbazen binnen de club te tolereren. “De positie van de club is helder. In dit soort gevallen laten wij de boete afhangen van de lengte van de schorsing", aldus Baldini aan de Italiaanse media na afloop. Hij werd hierin bijgestaan door trainer Zdenek Zeman, die het "een beschamende actie" noemde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties