Geraardsbergen houdt de nul bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Geraardsbergen houdt de nul bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Geen winnaars na een match die de toeschouwers niet kon verwarmen. Rapide Lebbeke slaagde er opnieuw niet in de 3 punten in eigen huis te houden en Geraardsbergen haalde het gelijkspel waarvoor het was gekomen.

De wedstrijd opende aan een moordend tempo maar lang mocht dat niet duren en echte kansen kwamen er niet uit. Op het eerste doelgevaar was het zelfs wachten tot de 39ste minuut, toen Yannick Van Impe een voorzet van Kenneth De Saedelaere op de dwarsligger kopte. Rapide ging door en Michel Wittenberg had een knappe reflex in huis op een poging van Maarten Cooreman (42’).

Blijkbaar had de koffie nieuwe energie opgeleverd. Geraardsbergen ging direct in de aanval maar kende pech toen Tim Van Gijseghem een voorzet op de paal kopte (46’). Rapide counterde onmiddellijk en Cooreman plaatste de bal naast Wittenberg maar het leder rolde tergend traag op de paal. De thuisploeg ging door op zijn elan via de snelle Nico Vanderhaegen en Wittenberg moest goed plat (47’). Aan de overzijde was Dieter Malfait attent op een knal uit de 2de lijn van Jeroen Schoukens (51’). De thuisploeg drong terug aan en de bezoekende portier moest plat bij een vrije trap van Jan Wauters (61’) en een poging van Peter De Pauw (68’). Rapide geraakte niet door de bezoekende muur en moest opletten bij de scherpe bezoekende counters. Malfait ranselde een halve omhaal van Van Gijseghem uit de kruising (81’) en was attent bij een vrije trap van Mahdi Frouja (85’). Doelpunten vielen er niet en de uitstekend leidende Matthias Massa mocht zijn maidenmatch in 1ste provinciale affluiten.

Volgende zondag trekt Rapide naar RC Wetteren-Kwatrecht en is Geraardsbergen gastheer voor leider Merelbeke

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, J. De Visscher, Wauters, Scheerlinckx (58’ S. De Visscher), De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen (62’ Zahriou), Van Impe, De Winne.

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, De Vuyst, De Wannemaeker, Heereman, Van Gijseghem, Deleenheer (77’ De Grauwe), Vanslembrouck, Frouja, Schoukens (64’ Vleminckx), Vanderbeck.

Doelpunten:geen

Kaarten: geel: 53’ Pruyt, 84’ S. De Visscher, 84’ Van Gijseghem

Scheidsrechters: Matthias Massa, Stephanie Forde en Joachim Snauwaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties