Groep E: Chelsea bijna uitgeschakeld

Christophe van den Boom
| 11 reacties

Chelsea heeft een zeer slechte zaak gedaan in groep E van de Champions League. Het ging in Turijn met 3-0 onderuit. In de andere wedstrijd won Shakhtar makkelijk van Nordsjaelland. De Oekraïners verstevigen hun leiderspositie.

Juventus – Chelsea 3-0

Eden Hazard begon bij de bezoekers in de spits, maar dat mocht niet baten. Vanaf het moment van affluiten legde Juventus het tempo op. Al na vier minuten creëerde de thuisploeg zijn eerste kans, maar Cech hield stand door de bal van Lichtsteiner tegen de paal te duwen. Het duurde tot zeven minuten voor het einde van de eerste helft voordat de ban gebroken werd. Fabio Quagliarella wist een pas van Andrea Pirlo in doel te werken: 1-0.

Ook na de rust waren de Italianen de baas. Arturo Vidal werkte de 2-0 in doel via het been van Ramires. Sebastian Giovinco zette de kers op de taart na een snelle uitbraak.

The Blues moeten stilaan beginnen vrezen voor de kwalificatie Als Juventus op de laatste speeldag een punt pakt, dan is het gekwalificeerd voor de kwartfinales. De Europese kampioen zal dan in de Europa League moeten verderstrijden.

FC Nordsjaelland – Shakhtar Donetsk 2-5

Het zag er goed uit voor de Denen toen Nordstrand na 24 minuten spelen de score opende. Amper twee minuten later kwam Shakhtar langszij. De scheidsrechter gaf een scheidsrechterbal, waarop de bezoekers besloten om de bal sportief terug te geven aan Nordsjaelland. Luiz Adrian kon zich niet inhouden en ging er achteraan. Tot razernij van de Denen zette hij de 1-1 op het bord.

De Denen waren nijdig en Lorentzen bracht hen drie minuten later terug op voorsprong. Maar nog voor de rust wist Willian er 2-2 van te maken.

Na de rust was het verhaal uit voor de thuisploeg. Willian scoorde opnieuw en Adriano wist nog tweemaal te scoren, waardoor Shakhtar de overwinning nog relatief simpel binnenhaalde. De kampioen van Oekraïne verstevigt zijn leidersplaats en heeft nu tien punten.