Groep F: Bayern en Valencia zijn geplaatst

Christophe van den Boom

Valencia en Bayern München kwamen in de Champions League niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Spanjaarden keken al vroeg tegen een rode kaart aan, maar konden toch op voorsprong komen. Acht minuten voor tijd bracht Müller de Duitsers langszij.

Het eerste halfuur was voor de Duitsers. Franck Ribéry speelde Philipp Lahm aan, maar de Duitse international kon de botsende bal niet onder controle krijgen en verkwiste de kans. Valencia was voornamelijk gedwongen tot verdedigen en liet het balbezit over aan Der Rekordmeister. Dat weerhield hen er niet van om ook af en toe kansen te creëren, maar doelpunten vielen er vooralsnog niet.

Rode kaart

Na een halfuur werden de kaarten van de Spanjaarden door elkaar geschud. Barragan kreeg een rood karton onder zijn neus, na een tackle met een gestrekt been op Alaba. Nog de hele tweede helft moesten ze met zijn tienen verder en het zag er dus niet goed uit voor de Spanjaarden.

Valencia opent score

Toch wist Valencia de score te openen in de 77ste minuut. Sofiane Feghouli kwam vanop rechts ingesneden en lukte een schot. Via de voet van Bayern-verdediger Dante verdween de bal over Manuel Neuer in doel.

Vijf minuten later reageerde Bayern via Müller. Hij knalde de bal in de verste hoek binnen.

De score wijzigde niet meer en beide ploegen worden beloond met een punt. Zowel Bayern als Valencia zijn geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.