Mourinho: "Scheidsrechter maakte gigantische fouten"

Christophe van den Boom
| 21 reacties
Mourinho: "Scheidsrechter maakte gigantische fouten"
Foto: © SC

José Mourinho zag hoe zijn Real Madrid tegen Real Betis een nederlaag opliep. Hij schoof de schuld in de schoenen van de scheidsrechter en uitte kritiek op de speelkalender.

Beñat maakte de enige treffer van de wedstrijd, waardoor Betis aan het langste eind trok. Maar Karim Benzema zag een doelpunt onterecht afgekeurd worden.

“Ik heb de spelers van Betis gefeliciteerd, want zij voerden een hevige strijd op het veld en gaven zich volledig”, aldus de Portugees in de Spaanse en Engelse media.

“De scheidsrechter maakte gigantische fouten en floot Benzema onterecht terug. Daarnaast gaf hij ons geen penalty, terwijl we er duidelijk een verdienden. Maar Betis verdient mijn respect, want zij waren stukken beter dan Real.”

Kalender

Ook uitte hij zijn kritiek op de speelkalender. “Ik probeer fair en objectief te zijn en wanneer mijn ploeg verliest, zal ik niet naar excuses zoeken. Maar een ploeg dat woensdag vol aan de bak moest, zou vandaag niet hoeven spelen. Blijkbaar zijn er andere ploegen die de macht hebben over de kalender. Iets wat wij niet hebben”, verwijst hij naar FC Barcelona, die zondagavond aan de bak moet.

“Maar we hebben het over topprofessionals. Een speler van 23 of 24 jaar moet twee wedstrijden op vier dagen kunnen spelen. Maar zoals altijd, omdat ik mijn mond niet houdt, ben ik de slechterik. Als we winnen, dan winnen we allemaal. Maar als we verliezen is het de schuld van de trainer. Waarom is het mijn schuld?” vraagt Mourinho zich af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties