Real Madrid lijdt pijnlijke nederlaag tegen Betis

Christophe van den Boom
| 13 reacties
Real Madrid lijdt pijnlijke nederlaag tegen Betis
Foto: © SC

Real Madrid heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Betis Sevilla. De Koninklijke kon wel tweemaal scoren, maar werd telkens afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Door het puntenverlies kan leider Barcelona Real op elf punten zetten, als het vanavond wint van Levante.

Real Madrid begon het sterkst aan de wedstrijd, maar kon Betis niet meteen bij de keel grijpen. Enkele pogingen van Ronaldo doofden uit op de lat en werden gered door doelman Adrian. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Beñat kon Sami Khedira van zich afschudden en probeerde het met een poging vanop afstand. Casillas had moeite met het stuiterende schot en zag de bal in doel verdwijnen: 1-0.

Madrid liet de hoofden niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Benzema werkte een vrije trap van Xabi Alonso in doel, maar de aanvaller stond buitenspel. Na de rust kon de Fransman opnieuw scoren en opnieuw werd hij teruggefloten voor buitenspel. Dit keer was het onterecht.

In de slotfase kreeg Betis het nog warm, na pogingen van Ronaldo, Kaka en Benzema. De Andalusiërs hielden stand en smeerden Real Madrid hun derde nederlaag van het seizoen aan.

Vanavond komen FC Barcelona en Atlético Madrid nog in actie. Atlético kan de stadsrivalen mits winst tegen Sevilla op acht punten zetten. De Catalanen kunnen dan weer tot elf punten uitlopen op Los Blancos. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties