Heerenveen en Roda delen de punten in spektakelmatch

Roda JC heeft in extremis een punt gepakt in het Abe Lenstra Stadion. Na een wedstrijd vol doelpunten werd het 4-4. Daardoor blijft het onderaan in het klassement van de Eredivisie razend spannend.

Iets voor het halfuur opende Heerenveen de score dankzij Duricic, maar echt lang konden ze niet genieten van hun voorsprong. Malki tikte de 1-1 binnen voor de ploeg uit Kerkrade. Nog steeds voor rust kwam Heerenveen echter weer op voorsprong via van La Parra. Nadat Finnbogason tien minuten na de pauze de 3-1 binnentikte, leek de wedstrijd dood te bloeden.

Het was de Belg Bart Biemans die de wedstrijd terug nieuw leven inblies door de aansluitingstreffer op het bord te zetten. In tien dolle slotminuten kwamen de Friezen eerst terug twee doelpunten op voorsprong via – opnieuw – van La parra, maar dankzij het tweede doelpunt van Sanharib Malki en een doelpunt in blessuretijd van Hupperts wist Roda JC alsnog een punt te pakken.

In de stand komt Roda JC nu samen met Willem II en VVV op 11 punten, maar ook NAC, PEC Zwolle, Heerenveen en AZ staan binnen vier punten van de drie hekkensluiters.