Top&Flop: Doelpuntenfestijn en Mboyo

Fabian Morren
| 17 reacties
Top&Flop: Doelpuntenfestijn en Mboyo
Foto: © SC

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Door Sander De Graeve

TOP

De neutrale toeschouwer
Wat moet het tof geweest zijn om even als neutrale toeschouwer, liefhebber van doelpunten, naar deze speeldag in de Jupiler Pro League te kijken. De speeldag begon al degelijk met de 6-1 van Standard tegen Charleroi. Het zou er nog op verbeteren. In de saaiste wedstrijden zagen we twee doelpunten, dat zegt genoeg. Maar liefst 35 goals zagen we in acht wedstrijden. Dat zijn er gemiddeld meer dan vier per match. Bravo aan de aanvallers, iets minder gelukkig waren sommige verdedigingen.

Radamel Falcao 
We konden hier evengoed de wederopstanding van Club Brugge of het record van Lionel Messi plaatsen. Ze moesten het echter eervol afleggen tegen deze Colombiaanse topspits. Wat hij dit weekend liet zien was echt opmerkelijk. Deportivo la Coruña, al een tijdje vergane glorie, wist niet hoe ze de spits van Atlético moesten afstoppen. Falcao bedankte en legde er maar liefst vijf in het mandje. Een record is het niet, daarin moet hij twee oude knarren laten voorgaan die er ooit zeven scoorden. Kubala van Barcelona in 1952 en Arana van Bilbao in 1931. In het recente verleden komt hij naast Fernando Morientes, die er tien jaar terug ook al eens vijf kon maken.

FLOP

Beerschot
Zelden een ploeg zó erg op zoek naar zichzelf gezien. Hoe Beerschot zonder ziel stond te verdedigen deed pijn aan de ogen. Wim De Corte is nochtans een tactisch genie en deed ooit wonderen met het nietige Wetteren, dit Beerschot kreeg hij voorlopig niet op de rails. Hij solliciteert openlijk naar de functie van hoofdcoach maar een goed proefstuk was dit allerminst. Al moeten we eerlijk zijn en toegeven dat er heel wat geluk gemoeid was bij die eerste doelpunten. Als de kopjes echter zó snel naar beneden gaan is er echt een probleem.

Ilombe ‘Petit Pélé’ Mboyo
We kunnen hier bij uitbreiding heel AA Gent plaatsen maar wat Mboyo allemaal uitvrat in de 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren was hallucinant. Akkoord, hij probeerde geen Panenka zoals je op het eerste zicht zou denken maar bij een penalty de halve grasmat meetrappen getuigt niet echt van opperste concentratie. Dat was nog niet eens het ergste. Wat hem bezielde aan het einde van de wedstrijd was helemaal onduidelijk. Dat je gefrustreerd bent als voetballer na zo’n wedstrijd kunnen we nog begrijpen maar de fans zo schofferen is enkele sprongen te ver. Mboyo staat nu voor de aartsmoeilijke taak om de brokken te proberen lijmen. Kies maar voor TEC7 in plaats van superlijm, Petit Pélé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties