AZ en PSV winnen buitenshuis in beker

Sander De Graeve
| 7 reacties

Zowel PSV als AZ Alkmaar konden hun bekerwedstrijd, zoals verwacht, winnen. AZ ging met 2-4 winnen bij tweedeklasser Dordrecht. PSV veegde, met Timothy Derijck 90 minuten op het veld, de amateurs van Rijnsburgse Boys met 0-4 van de mat.

Dordrecht - AZ Alkmaar 2-4

Bij AZ zat Yves De Winter de hele partij op de bank. Het leek na 29 minuten al binnen voor de bezoekers. Marcellis, Altidore en Elm zorgden toen al voor drie goals. Toch werd het door concentratieverlies nog bibberen voor de Alkmaarders.

Kalisse en Veldwijk brachten na de koffie Dordrecht tot op één doelpunt. Boymans kon pas in de allerlaatste minuut de twijfel wegnemen met de 2-4.

Rijnsburgse Boys - PSV 0-4

De amateurs uit Rijnsburg wisten meteen waar ze aan toe waren. Al na vier minuten kon Manolev scoren voor PSV. Tussen de 22e en de 26e minuut was Tim Matavz in z'n sas, hij scoorde twee doelpunten. Over en out dus voor de Topklasser.

De Rijnsburgse Boys konden wel nog net een forfaitscore vermijden. Enkel Strootman kwam nog tot scoren. Timothy Derijck had een rustige dag achteraan.