Vertonghen voelt zich goed bij Tottenham

Vertonghen voelt zich goed bij Tottenham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen is voorlopig nog steeds tevreden bij Tottenham Hotspur. De Rode Duivel speelt er nochtans op de linksachter, wat niet zijn meest favoriete plaats op het veld is.

“Ik wilde vooral veel wedstrijden spelen en dat lukt goed. Na zes jaar Ajax had ik zowat alles gewonnen en was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wilde een stap hoger, en dat is helemaal uitgekomen. Het tempo is hier veel hoger dan in Nederland: je moet altijd vol gas geven als je een wedstrijd wil winnen. Bij Ajax kon je soms wel eens aan 80% spelen”, aldus Vertonghen tegen Het Nieuwsblad.

Bij Tottenham is Jan Vertonghen, net als bij de Rode Duivels overigens, op de linksachter belandt. Hij is volgens de statistieken ook de beste linksachter uit de grote competities, maar zelf blijft hij een centrale positie achterin meer op zijn lijf geschreven: “Ik heb nooit weggestoken dat ik liever centraal speel en op linksachter blijven spelen is niet goed voor mijn ontwikkeling. Maar als het moet, dan moet het”, besloot Vertonghen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties