Notoire ex-manager Juventus wil in de politiek

Nicolas Delacourt
| 1 reacties
Notoire ex-manager Juventus wil in de politiek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De notoire ex-manager van Juventus Luciano Moggi hoopt na de verkiezingen van februari verkozen te worden, ondanks zijn rol in het Calciopoli-schandaal.

Het Calciopoli-schandaal, dat in 2006 aan het licht kwam, toonde dankzij afgeluisterde telefoongesprekken aan dat meerdere clubbestuurders van de Italiaanse voetbalbond betrokken waren bij de beïnvloeding van tientallen wedstrijden in het voordeel van Juventus, waar Moggi destijds sterke man was.

 Luciano Moggi, ex-manager van Juventus Turijn hoopt na de verkiezingen van 24 en 25 februari in de regio Piemonte als lid van de centrumrechtse partij Riformisti Italiani in het Italiaanse parlement verkozen te worden.

Partijleidster Stefania Craxi verdedigde de ambitieuze Italiaan: "We hebben het hier wel over een van de belangrijkste figuren in de Italiaanse sportwereld. Hij strijdt bovendien tegen het gerecht en de media, die al meer dan twintig jaar families en carrières kapotmaken."

Er hangt Luciano echter nog een stevige gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. Hij ging in beroep en op 24 gaat de zaak van start.

Juventus werd haar landstitels van 2005 en 2006 ontnomen. Die titels werden vervolgens toegekend aan grote rivaal Inter Milaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties