Anderlecht verrast met terugkeer Vanden Borre

Anderlecht verrast met terugkeer Vanden Borre
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft net de meest verrassende transfer van de wintermercato aangekondigd. Anthony Vanden Borre keer terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. Een transfer die compleet uit de lucht valt.

"RSCA biedt zijn oud speler de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen", luidt de verklaring van de club. Vanden Borre genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en was er als speler actief van 2003 tot 2007. Daarna vertrok hij - na een paar incidenten - naar Fiorentina, maar in het buitenland kon hij nooit echt doorbreken. Van Fiorentina ging het naar Genoa en Portsmouth om in 2010 uiteindelijk weer in België bij Genk te belanden. Daar kende hij een goed seizoen, maar werd zijn contract (na opnieuw strubbelingen met bestuur en trainer) niet verlengd. Hij had sinds de zomer dan ook geen club meer, maar wil zich weer lanceren.

Bij Anderlecht willen ze hun voormalig talent nu weer op weg helpen. "De directie heeft inderdaad beslist om Anthony te helpen. De club vergeet zijn oud spelers, die het moeilijk hebben, niet. We kennen Anthony goed en we hopen dat hij deze kans met beide handen grijpt. De technische staf en alle medewerkers van Sporting Anderlecht zullen alles in het werk stellen opdat hij zijn onmiskenbaar talent weer ten toon kan spreiden op de voetbalvelden", zegt Herman Van Holsbeeck in een perscommuniqué.

Vanden Borre zal vanaf morgen meetrainen met de U21 en is aangesloten bij RSCA tot het einde van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties