Analyse "Achteraan liggen er kansen voor Genk"

"Achteraan liggen er kansen voor Genk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk speelt donderdag op het veld van VfB Stuttgart zijn eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. Misschien wel het juiste moment voor de Limburgers, want de Duitsers beleven net hun slechtste serie van het seizoen.

Vijf verliezen op rij telt Stuttgart nu, de laatste vorig weekend tegen het Werder Bremen van Kevin De Bruyne, maar die reageerde alvast voorzichtig positief. "Het is een goed geheel en vooral vooraan hebben ze grote kwaliteiten, achteraan is het de laatste weken echter veel minder", aldus de voormalige Genkenaar. "Daar zijn ze kwetsbaar en daar moet Genk gebruik van kunnen maken."

Veertien tegendoelpunten in die vijf verlieswedstrijden staven de uitspraken van De Bruyne. Maar ook een manager die de Duitse competitie op de voet volgt, bevestigde de woorden van de flankaanvaller. "Genk moet opletten voor Vedan Ibisevic, hij is bij machte een wedstrijd onder zijn eentje te beslissen. Stuttgart is de laatste weken helemaal weggezakt in het klassement en wil Europees toch nog iets laten zien. Dat revanchegevoel kan wel in het nadeel van Genk spelen."

Maar de defensieve zorgen bij de Duitsers zijn algemeen bekend. "De Duitse ploegen proberen veel op techniek te spelen gekoppeld aan werkkracht. Stuttgart doet het momenteel met veel vechtvoetbal, maar dat ligt hun blijkbaar niet", horen we bij een Duitse journalist. "Achteraan hebben ze echt wel een probleem."

Vooraan heeft Stuttgart met Ibisevic inderdaad een degelijke spits lopen die tien keer scoorde in zeventien wedstrijden. De mogelijkheden liggen voor Vossen en co dus achteraan waar coach Labbadia constant naar oplossingen zoekt, maar ze niet vindt. De vele wissels brengen ook weinig stabiliteit bij aan het team.
De Bruyne waarschuwt echter: "De Bundesliga wordt toch nog iets hoger ingeschat als de Belgische. Dus je moet je niet blind staren op die resultaten. Stuttgart is nog steeds een stevige ploeg", besloot hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties