Interview Annys naar Denemarken: "Investeren in mezelf"

Annys naar Denemarken: "Investeren in mezelf"
Foto: © SC

Maxime Annys speelt tot het einde van het seizoen in Denemarken. De middenvelder die in onderling overleg zijn contract bij STVV verbrak, tekende een contract bij tweedeklasser FC Hjørring.

Annys kwam bij Sint-Truiden niet meer aan spelen toe en verbrak vorige maand zijn contract. Als vrije speler mocht hij overal tekenen, maar de meeste clubs hadden hun kern rond. Het noopte hem om naar Denemarken te trekken. "Dit is puur een tussenoplossing", vertelt Annys aan Voetbalkrant.com. "Ik tekende voor drie maanden, tot het einde van het seizoen, om fysiek weer op niveau te komen. Ik heb ook een optie om te blijven, maar dat hangt enkel van mezelf af."

In Denemarken ligt de competitie tot april nog stil. "We zijn nu aan het voorbereiden op de hervatting en ik speelde al een oefenwedstrijd mee", aldus de ex-speler van ook OHL. "Voor mij is dat niet slecht na maanden niet spelen bij STVV. Daarna is het een ritme van twee wedstrijden per week."

Qua niveau moet Annys inbinden. "Dit is investeren in mezelf dat ik doe. De meeste ploegen waren niet aan het wachten op een speler die maanden niet speelde. Ik zit hier nu alleen, want mijn gezin bleef in België. Ik probeer zo veel mogelijk op en af te vliegen, maar ze begrijpen ook dat ik dit doe om mijn carrière nieuw leven in te blazen. Na het seizoen zou ik graag terug bij een ambitieuze tweedeklasser of een eersteklasser in België aan de slag gaan", besloot Annys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties