Ultra's Inter waarschuwen:"Geen apengeluiden richting Balotelli"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Ultra's Inter waarschuwen:"Geen apengeluiden richting Balotelli"
Foto: © SC

AC Milan neem het zondagavond op tegen stadsgenoot Inter. Die wedstrijd staat natuurlijk in het teken van de terugkeer van Mario Balotelli. De aanvaller speelde in het verleden voor Inter, maar trok eind januari naar Milan.

Omdat de Italiaanse supporters niet echt bekend staan als watjes, wordt er gevreesd dat Balotelli flink op de korrel zal worden genomen. De ultra’s van Inter beweren echter het tegendeel en hebben zelfs een campagne opgezet zodat bepaalde fans niet over de schreef gaan morgenavond.

“Iedereen in het stadion gaat ervan uit dat wij ons op ons slechtst zullen gedragen. Maar willen hen die daarop wachten geen kans geven om hun mond open te trekken”, is een woordvoerder van de supportersgroep duidelijk.

Hoe dan ook, spreekkoren tegen de voormalige speler van Manchester City zullen er toch zijn. Maar de ‘Curva Nord’ wil niet dat die spreekkoren overgaan in racisme. “Fluit en joel Balotelli gerust uit. Maar maak geen apengeluiden en roep ook niets dat gericht is op zijn huidskleur”, besluit de woordvoerder van de ultra’s.

Benieuwd of de fans van Inter het morgenavond netjes kunnen houden in de topper tegen Milan. Een voorval zoals dat begin januari, toen Kevin-Prince Boateng van het veld stapte in een oefenwedstrijd, kan er echt niet nog eens bij voor het Italiaanse voetbal. Boateng wast toen het mikpunt van de fans van de tegenpartij die racistische opmerkingen maakten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties