Goossens over Afrika Cup: "Gevoel dat je iets enorm bereikt hebt"

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Goossens over Afrika Cup: "Gevoel dat je iets enorm bereikt hebt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chris Goossens, de ploegarts van Beerschot, was erbij op de Afrika Cup als ploegdokter van Burkina Faso. Intussen is hij terug in België en blikt hij terug op zijn periode in Afrika.

“Ik heb er een heel leuke en onverwachts lange tijd gehad. Op voorhand was het doel om niet af te gaan in de groepsfase. Als je je dan kwalificeert heb je in de volgende rondes niet meer te verliezen. Ons toernooi was al geslaagd”, vertelt Goossens aan de clubwebsite van Beerschot.

“Ik heb ervoor gezorgd dat de spelers gebruik konden maken van goed materiaal. Zo konden ze zich op een erg fysieke manier voorbereiden. Uit de wedstrijd tegen Ethiopië bleek dat dit wel degelijk resultaat had. Met tien man diepten we onze 1-0 voorsprong nog uit tot 4-0.”

De ervaringen in Afrika zullen hem altijd bijblijven. “Het is fantastisch wat we daar bereikt hebben. Het elftal van Burkina Faso heeft niet de vedetten die wel aanwezig waren bij andere landen. Het is een enorme prestatie dat je de finale haalt op basis van fysieke kracht. Toen we na de finale aankwamen in Burkina Faso en er ons zoveel mensen toejuichten, gaf dat een fantastisch gevoel. Je krijgt dan echt het gevoel dat je iets enorms bereikt hebt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties