Benfica wint van Bordeaux

Timothy Collard

Benfica won met het kleinste verschil van Bordeaux. Levante en Rubin speelden 0-0 gelijk en eindigden de partij allebei met tien spelers.

Benfica-Bordeaux 1-0

Benfica heeft in zijn heenwedstrijd een zuinige overwinning geboekt tegen Bordeaux. De Portugezen wonnen met 1-0 en Rodrigo zorgde voor het enige doelpunt van de partij.

Benfica kwam na een twintigtal minuten spelen op voorsprong via Rodrigo. De Spanjaard haalde verwoestend uit en de bal verdween wat gelukkig via doelman Carrasso in doel. 1-0 was ook de stand waarmee beide teams gingen rusten.

Benfica ging in de tweede helft naarstig op zoek naar een tweede doelpunt, maar dat bleef uit. De Fransen hielden stand en bemachtigden uiteindelijk nog een doenbare uitgangspositie. De Portugezen reizen volgende week af naar Frankrijk om een 1-0 voorsprong te verdedigen.

Levante-Rubin Kazan 0-0

Levante en Rubin Kazan hebben niet bepaald voor spektakel gezorgd tijdens hun achtste finale. De wedstrijd eindigde op een troosteloos gelijkspel en beide teams eindigden de wedstrijd met zijn tienen.

Begin de tweede helft kreeg Christian Ansaldi zijn tweede gele kaart en mocht hij vervroegd naar de kleedkamers. Michel van Levante vond het echter niet kunnen dat Ansaldi alleen richting kleedkamers moest trekken. Twee minuten later pakte hij rechtstreeks rood en mocht ook hij wat vroeger gaan douchen.

Beide teams bouwden na de rode kaart zekerheid in en leken wel tevreden met een gelijspel. De wedstrijd eindigde zoals hij begon en volgende week wordt de beslissende wedstrijd gespeeld op het veld van Rubin.