Arteta: "Onaanvaardbaar seizoen voor Arsenal"

Dries Van den Bergh
| 10 reacties
Arteta: "Onaanvaardbaar seizoen voor Arsenal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal-ster Mikel Arteta is niet tevreden met de prestaties van zijn club tot nu toe. De Spanjaard vindt de resultaten van de Gunners dit jaar dan ook 'onaanvaardbaar'. "Ik vind het niet kunnen dat we in deze situatie zitten", klinkt het bij de vice-aanvoerder.

Arsenal staat 24 punten achter op de topteams uit de Premier League en ook een Champions League-ticket voor volgend seizoen is nog allesbehalve verzekerd. In de twee bekercompetities ging het de Londense club al helemaal niet af. In zowel de League Cup als de FA Cup werd Arsenal geklopt door clubs uit een lagere competitie. In de Champions League wordt nog wel meegedaan, maar ook daar lijken de 1/8e finales het eindstation voor Vermaelen en co te zullen zijn.

Middenvelder Mikel Arteta is dan ook niet tevreden met de prestaties van zijn club. “We staan 24 punten achter op de leiders, met nog tien wedstrijden te gaan. Dat is een onmogelijke opgave. Voor mij is dat onaanvaardbaar. Ik vind het niet kunnen dat we in deze situatie zitten, want we hebben de beste basisstructuur die ik ooit zag bij een voetbalclub. De goede spelers zijn aanwezig, we krijgen financiële steun om alles te doen wat we willen en ons stadion zit vol fantastische fans. We moeten er gewoon voor gaan!”

Arsenal heeft de vierde plaats in de Premier League nodig om volgend jaar Champions League-voetbal te spelen, iets wat Arteta uiterst belangrijk vindt. “In de Champions League blijven is van levensbelang. Als we ons daar niet voor plaatsen wordt alles veel moeilijker. Daarom moeten we beter worden en volgend seizoen meer punten pakken. Ik denk dat ook het bestuur dat beseft. Hopelijk wordt er deze zomer iets aan gedaan.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties