Ferguson biedt ex-club hulp aan

Jens Van der Borght
| 1 reacties
Ferguson biedt ex-club hulp aan
Foto: © SC

De Schotse club Dunfermline zit in financiële nood. Sir Alex Ferguson wil daarom een benefietwedstrijd in Schotland organiseren om zijn oude club te helpen.

In de periode van 1964-1967 speelde Ferguson voor Dunfermline. Hij scoorde toen liefst 66 doelpunten in 89 competitiematchen. Vorig seizoen degradeerde de club uit de Schotse hoogste klasse. Daarnaast heeft het team ook nog eens een stevige schuld opgebouwd. Dunfermline bezet momenteel de vierde plaats in de First Division.

Roy Barry, een ex-ploeggenoot van Ferguson, besloot hulp te vragen aan de Manchester United-manager. “Ik vroeg hem of hij Dunfermline kon helpen en hij beloofde toen met een sterk team een oefenwedstrijd te komen spelen om geld op te halen”, aldus Barry die een groep van om en bij de tweeduizend supporters te woord stond.

Voormalig Dunfermline-manager Jim Leishman is volop bezig met een reddingsplan. Hij is erg tevreden met de hulp die Sir Alex Ferguson biedt. ”Hij is een druk man, maar een echte fan. We zullen snel een ontmoeting regelen, waarbij we hopen dat er iets kan worden afgesproken”, besluit Leishman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Championship

Nieuwste reacties