Spektakel in Toulouse, Montpellier knoopt aan met zege

Timothy Collard

Nice is na een spektakelrijke wedstrijd opgeklommen naar plaats vier in de Ligue 1. Er vielen maar liefst zeven doelpunten en één rode kaart. Verder knoopte regerend kampioen Montpellier aan met een zege en zette Bastia Brest makkelijk opzij met 4-0

Toulouse-Nice

Al meteen in de openingsminuut was het raak. Bautheac zorgde voor het eerste doelpunt van de wedstrijd en dat was het sein voor beide teams om er een knotsgekke wedstrijd van te maken. Ben Yedder maakte nog voor de tiende minuut gelijk. Wat later werd het 2-1 voor Toulouse. Ook het antwoord van Nice liet niet lang op zich wachten. Het was opnieuw Bauteac die de netten bol zette. 2-2 was ook de ruststand.

De wedstrijd bleef na rust veel meer op slot. Maar een zinderend slot kondigde zich aan. Twintig minuten voor tijd bracht Cvitanich Nice opnieuw aan de leiding. Een tiental minuten voor tijd kreeg Toulouse-doelman Ahamada rood en leek Nice gewonnen spel te hebben. Toch was het Toulouse dat vlak voor Affluiten voor de 3-3 zorgde. Diep in toegevoegde tijd bezorgde Anin de thuisploeg echter een wel heel koude douche: 3-4. Door de overwinning klimt het uitteam naar de vierde plaats in de stand.

Montpellier-Valenciennes

Regerend kampioen Montpellier heeft nog eens met de zege aangeknoopt. Het team dat zich vorig seizoen verrassend tot kampioen kroonde in de Ligue 1 had geen kind aan middenmoter Valenciennes.

Camara zorgde voor de 1-0 na twintig minuten spelen, maar vlak voor rust trok Nguette de bordjes weer in evenwicht. Op het uur bracht Congré Montpellier op 2-1 en dat gaf de club niet meer uit handen. Vlak voor tijd maakte Belhanda er zelfs nog 3-1 van, wat meteen ook de eindstand was.