Opmerkelijk: doelman Charleroi in spits bij FC Brussels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Opmerkelijk: doelman Charleroi in spits bij FC Brussels
Foto: © SC

Cyprien Baguette is zichzelf aan het omscholen tot aanvaller. De doelman werd dit seizoen door Sporting Charleroi uitgeleend aan FC Brussels maar speelde de voorbije twee weken in de spits.

Het gaat niet goed met FC Brussels. De hoofdstedelingen staan momenteel pas op een teleurstellende vijftiende plek in het klassement. Bovendien dreigen ook bij de rood-zwarten financiële perikelen. Sommige spelers weigeren nog te spelen. De situatie is zo erg dat de coach het moeilijk heeft om een selectie van vijftien namen samen te stellen.

Maar er zijn nog doelmannen die graag een balletje trappen. Baguette speelde de voorbije twee weken in de spits. Door het afhaken van spelers en enkele blessures zat Brussels met een spitsenprobleem. “Ik kamp met een blessure aan de arm waardoor ik niet onder de lat kan staan”; aldus het jeugdproduct van Anderlecht in La Dernière Heure. “Ik heb de trainer dan maar laten weten dat hij op me kan rekenen als het nodig is.”

Door de blessure van Fabio Tonini maakte Baguette zijn debuut op het veld van Eendracht Aalst. De doelman speelde veertig minuten maar kon niet verhinderen dat zijn team met 2-1 de boot inging. Ook afgelopen weekend tegen Dessel moest de doelman zijn ploeg helpen. Er waren amper twaalf spelers die in actie wilden komen. Acht minuten voor affluiten maakte Baguette zijn opwachting.

“Ik heb respect voor de beslissing van Baguette om het team te helpen”, aldus trainer Roland Beelen. “Maar in de volgende wedstrijden ga ik toch enkele jongeren de kans geven zodat hij terug onder de lat kan gaan staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties