Vilanova gelooft nog in CL-finale

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Vilanova gelooft nog in CL-finale
Foto: © SC

FC Barcelona heeft vanavond een mirakel nodig om zich alsnog te plaatsen voor de Champions League-finale. De Catalanen hebben immers een 4-0-achterstand goed te maken.

Bayern München stuurde de Spaanse grootmacht vorige week met een serieuze kater op het vliegtuig. De Duitse landskampioen won met 4-0 van Barça. Geen kat gelooft dat de troepen van Tito Vilanova vanavond nog iets kunnen rechtzetten.

De oefenmeester van de Blaugrana weigert echter de handdoek in de ring te gooien. “We zullen op ons best moeten zijn tegen Bayern. We moeten scoren, maar ik wil vooral dat we ons eigen spel terugvinden. Bovendien is het belangrijk om geen tegendoelpunten te slikken. Als Bayern scoort, wordt het echt wel onmogelijk.”

“De spelers beseffen maar al te goed dat het een zware wedstrijd zal worden”, gaat Vilanova door in Marca. “Maar wij zijn Barcelona en kunnen het dus niet maken om op te geven. Als het niet lukt, kunnen we met opgeheven hoofd onze fans bedanken.”

Een waterkansje voor Barça ligt in het vroeg scoren van één of twee doelpunten. “Waarom zouden we twee doelpunten moeten maken voor de rust?”, besluit de Spanjaard. “Bayern scoorde vorige week ook maar één doelpunt in de eerste helft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties