Galatasaray kampioen in Turkije

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Galatasaray kampioen in Turkije
Foto: © SC

Galatasaray heeft zich zondagavond verzekerd van een negentiende Turkse landstitel. Didier Drogba en co wonnen met 4-2 van Sivasspor en kunnen twee speeldagen voor het einde niet meer worden ingelopen.

Van titelstress leek Galatasaray alvast geen last te hebben. Al na acht minuten schoot Selcuk Inan de Turkse grootmacht op voorsprong. Na het openingsdoelpunt viel het evenwel toch wat stil bij Cim Bom. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

Fatih Terim zette zijn manschappen tijdens de rust wellicht nog eens op scherp, want meteen na de pauze verdubbelde doelpuntenmachine Burak Yilmaz de score. Op het uur zorgde Selcuk Inan voor de veilige 3-0 en een kwartier voor tijd maakte Yilmaz er zelfs nog 4-0 van.

De titel was binnen en Galatasaray ging iets te nadrukkelijk achterover leunen. Het nonchalante spel resulteerde nog in twee tegendoelpunten in de laatste tien minuten. Bulut pakte ook nog twee keer geel in de slotfase, maar zelfs de uitsluiting gooide geen roet meer in het eten. Galatasaray wint met 4-2 en verovert zo zijn negentiende landstitel. Voor Sneijder en Drogba meteen succes dus in Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties