Mancini op weg naar de uitgang bij City

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Mancini op weg naar de uitgang bij City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het verhaal van Roberto Mancini bij Manchester City lijkt helemaal voorbij. De Italiaan loodste City naar een FA Cup en een titel, maar zag zijn team zaterdag de finale van de FA Cup verliezen tegen Wigan. Daarbovenop had hij kritiek op de clubleiding.

Al maanden gonst het van de geruchten rond de toekomst van Mancini. Zo zou City al een akkoord hebben met Manuel Pellegrini voor volgend seizoen. Mancini reageerde zaterdag bitsig na de wedstrijd. "Jullie schrijven dat nu al maanden, ik vraag me af waarom de club dit nieuws niet ontkent."

Mensen van City hebben al samengezeten met de manager van Pellegrini. Die man is echter tevens de zaakwaarnemer van Isco, één van City's transferdoelwitten. Mancini weet naar eigen zeggen niet over wat die gesprekken gingen.

Mancini was al lang op weg naar de uitgang wegens de blamage in de Champions League (laatste in de groep), en het mislopen van de titel aan rivaal United. Verder kreeg hij het ook aan de stok met enkele spelers, waaronder Kompany. Het verlies in de FA Cup-finale en de kritiek zouden ervoor kunnen zorgen dat zijn vertrek nog bespoedigd wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties