Vidarsson over rampjaar: "Fout bij eerste trainerswissel"

Vidarsson over rampjaar: "Fout bij eerste trainerswissel"
Foto: © SC

Cercle Brugge beleefde de afgelopen maanden de stress van een degradatiekandidaat. Eind goed, al goed. Maar waar liep het fout? Arnar Vidarsson analyseert de trainerswissels.

De Vereniging werd dit seizoen achtereenvolgens geleid door Bob Peeters, Foeke Booy en Lorenzo Staelens. Bij die laatste trainerswissel hingen veel vraagtekens. Vooral het tijdstip, na één wedstrijd in de beslissende play-off III, werd met argwaan bekeken.

“We wonnen daarna wel zeven competitiewedstrijden op rij. Dus we kunnen niet zeggen dat het niet nodig was”, vertelt Vidarsson in Sport/Voetbalmagazine. “Staelens deed enkele enorm belangrijke positiewissels. Vooral op de flanken was zijn inbreng bepalend.”

De IJslander ziet als grootste fout de keuze voor Booy. De Nederlander bracht blijkbaar geen vernieuwing. “Booy was absoluut geen slechte trainer, maar in veel opzichten hetzelfde type als Peeters. Beiden wilden aanvallend voetbal met hoge druk op de bal. Als het lukt, speel je fantastisch voetbal. Maar als het niet loopt, pak je veel te gemakkelijk tegendoelpunten. En dat hebben we de laatste maanden mogen ondervinden.”

Opvallend is dat Peeters de twee voorgaande seizoenen sprankelend voetbal bracht met de groenhemden. “Bob is een enorm goede trainer”, besluit de aanvoerder. “Hij is iemand met een heel duidelijke visie op voetbal. Wellicht is hij iets te vroeg in zijn carrière in een dergelijke situatie terechtgekomen. Al denk ik dat hij er ongelooflijk veel uit heeft geleerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties