Officieel: Hasselbaink nieuwe coach Antwerp

Timothy Collard
Timothy Collard
| 201 reacties
Officieel: Hasselbaink nieuwe coach Antwerp
Foto: © SC

Royal Anwerp FC heeft via een persbericht de komst van nieuwe coach Jimmy Floyd Hasselbaink officieel gemaakt. De Nederlander volgt Dennis Van Wijk op en tekent voor een termijn van één jaar.

Vorige week al had Gunther Hofmans aangekondigd dat Hasselbaink de nieuwe coach zou worden. Het was enkel en alleen nog wachten op de officiële mededeling. Hasselbaink kan best wel aardige adelbrieven voorleggen als het op zijn spelerscarrière aankomt.

Zo speelde de aanvaller in het verleden onder meer voor Leeds United, Atlético Madrid en Chelsea. De Nederlander had een neusje voor goals, hij scoorde tijdens zijn professionele carrière meer dan tweehonderd doelpunten. Verder kwam hij ook 23 keer uit voor het Nederlandse nationale elftal.

Zijn eerste passen in het trainersvak zette Hasselbaink bij Chelsea, waar hij de U16 onder zijn hoede had. Sinds 2011 was de Nederlander actief bij Nottingham Forest, waar hij deel uitmaakte van de trainerstaf. Toen manager Sean O’Driscoll begin dit jaar werd ontslagen, vertrok ook Hasselbaink bij de club.

Antwerp wordt dus Hasselbainks eerste taak als hoofdcoach. Het valt dus nog af te wachten of de 41-jarige trainer al zijn ervaring als speler kan overbrengen op zijn nieuwe club. De overgang van de voormalige aanvaller werd vooral tot stand gebracht door het partnership tussen Gunther Hofmans en een consortium geadviseerd door spelersmakelaar Saif Rubie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties