Pirlo en Balotelli klaren de klus voor Italië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Pirlo en Balotelli klaren de klus voor Italië
Foto: © SC

Italië heeft zijn start op de Confederations cup niet gemist. De Squadra Azzurra had zijn handen vol met Mexico maar nam tien minuten voor tijd toch de maat van Chicharito en co.

De Italianen begonnen het best aan de partij. Met Pirlo, Marchisio, De Rossi en Montolivo op het middenveld was de bal in de ploeg houden absoluut geen probleem. Balotelli voorin bereiken was echter niet altijd even makkelijk.

Wanneer de Excentrieke Italiaan de bal in zijn voeten kreeg, probeerde hij het vaak overhaast van grote afstand. De eerste grote kans kwam er echter ietwat verrassend voor Mexico. Abate liet zich op rechterflank te makkelijk aftroeven door Dos Santos. Die legde de bal klaar voor Guardado, die zijn schot op de dwarsligger zag belanden.

De fenomenale traptechniek van Pirlo

Duidelijk een wake up-call voor de Italianen, die daarna gretiger op zoek gingen naar een openingsdoelpunt. Balotelli wurmde zich langs enkele tegenstanders en werd dan foutief tegen de grond gewerkt: vrije trap Italië.

Andrea Pirlo ging achter de bal staan en bewees dat hij nog steeds over een fenomenale traptechniek beschikt. De draaischijf van Juventus knalde het leer heerlijk binnen vanop een meter of vijfentwintig. De Mexicaanse doelman zag er niet al te best uit. Maar toegegeven, het was een heerlijke trap van Pirlo.

Pirlo’s teammaat bij Juve, Andrea Barzagli, ging niet veel later echter aan het klungelen achterin. Hij verspeelde de bal aan Dos Santos en legde hem vervolgens neer in de zestien. De Chileense ref aarzelde niet en kende de Mexicanen een strafschop toe. Chicharito ging achter de bal staan en faalde niet. Hij stuurde Gigi Buffon de verkeerde kant uit en zorgde voor een 1-1-ruststand.

Ook na de rust had Italië overwicht. Het kon de bal makkelijk in de eigen rangen houden en gaf achterin weinig tot niets weg. Echt grote kansen bleven evenwel uit voor de Azzurri, die alleen voor groot gevaar wisten te zorgen door middel van stilstaande fases.

Zo kreeg Pirlo nog tot tweemaal toe de kans om zijn tweede doelpunt van de partij te maken uit vrije trap. Eerst week zijn poging af op de muur en kwam de bal voor de voeten van een ietwat verraste Montolivo. De middenvelder besloot van dichtbij op doelman Corona besloot.

Super Mario aan het kanon

Kort daarna schilderde Pirlo de bal net naast de kooi van de Mexicaanse doelman. Het laatste fluitsignaal naderde en de stand was nog steeds in evenwicht. Mario Balotelli wilde maar wat graag ook een strafschop. Maar de fout werd buiten de zestien begaan en de scheids zag er geen graten in.

Super Mario was furieus, maar haalde niet veel later toch zijn gram. Giaccherini verlengde de bal knap tot bij de aanvaller van AC Milan en die toonde zich sterker dan zijn bewakers en schoot het leer voorbij Corona.

Mexico slaagde er niet in om nog een slotoffensief in elkaar te steken en zo eindigde de partij in een 2-1-overwinning voor Italië. De troepen van bondscoach Prandelli missen hun start dus niet en tellen na speeldag één, net als Brazilië, drie punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties