Nigeria neemt pas in slotfase echt afstand van Tahiti

Een moedig Tahiti streed voor wat het waard was en scoorde zelfs, maar was meer dan een maatje te klein voor Nigeria. Dat land verzuimde al in de eerste helft alle kansen af te werken, wat ze nog zuur kan komen te staan. Het werd uiteindelijk 6-1.

Na twaalf minuten begon het gallery play al bij de Nigerianen en dat was misschien iets te vroeg. Toegegeven: op dat moment was het al 2-0, dankzij een eigen doelpunt van Vallar en een mooie treffer van Oduamadi.

Bedrijvige Oduamadi, Musa morst kansen

Daarna morste Nigeria echter enorm met de kansen, waarbij zeker Musa zich meermaals van zijn te nonchalante kant toonde. In plaats van de bal in het mandje te leggen, probeerden de Nigerianen nog eens de doelman te omspelen op de koop toe. Daarbij verslikte het zich soms in de bal, waardoor het aan de rust amper 3-0 was. Enkel een bedrijvige Oduamadi wist nog eens te scoren voor de koffie - na een enorme blunder van doelman Samin.

Je zou verwachten dat bondscoach Keshi zijn speler tijdens de rust eens goed op het belang zou hebben gewezen van zoveel mogelijk doelpunten maken, maar na de pauze toonden de Nigerianen zich nog makker dan voor de thee. Spelen de problemen tussen bond en spelers nog steeds, of zijn de Afrikanen niet tot beter in staat?

Tehau volksheld, hattrick Oduamadi

Tien minuten was de tweede helft ver toen Tehau een corner aan de tweede paal wist binnen te koppen, waardoor hij even de volksheld van Tahiti zal zijn. Opvallend: het hele publiek ging uit zijn dak bij het doelpunt, want de neutrale kijker in Brazilië was toen al lang gecharmeerd door de underdog.

De spelers van het kleine landje zwoegden en liepen voor elke bal, maar waren uiteindelijk meer dan een maat te klein voor Nigeria. Ook fysiek konden de spelers het niet allemaal meer belopen: iedereen leek stikkapot. Tehau verschalkte zijn eigen doelman met een tweede owngoal van de avond voor het land en in de slotfase maakte Oduamadi zijn hattrick vol. Echiejile legde de eindstand vast op 6-1.

Op speeldag 2 is er de belangrijke wedstrijd tussen Nigeria en Uruguay en het is nog maar zeer de vraag of de Nigerianen na deze 6-1 mogen spelen op een gelijkspel om zich te plaatsen voor de halve finales van deze Confederations Cup.